In gesprek met: Kim Jovanovic (coach Kids Swim)

1. Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Kim Jovanovic. Ik ben 34 jaar oud. Ik ben getrouwd met Serge Jovanovic en wij hebben samen twee kinderen, Mila (10 jaar) en Dejan (bijna 7 jaar). Ik ben docente geschiedenis en ik ben bezig met een opleiding tot gymdocente. Ik geef training bij MNC Dordrecht aan de minioren. De afgelopen 3 jaar heb ik tijdens de City Swim Dordrecht met veel plezier de warming-up verzorgd en dat ga ik dit jaar weer doen. Want ik vind het belangrijk dat onze spieren goed warm zijn voordat er een prestatie geleverd gaat worden! 

2. Wat maakt zwemmen voor jou zo leuk/ interessant/ uitdagend?
Ik heb gezwommen vanaf mijn vierde jaar. Beginnend met diploma zwemmen en daarna verder gegaan met wedstrijdzwemmen. Dit heb ik met veel plezier en enthousiasme gedaan totdat ik een jaar of 20 was. Zwemmen is goed voor je lichaam en je conditie, daarom is het ook zo fijn om te doen. Ik zou zwemmen het liefst een aantal keren per week doen. De training geven doe ik met veel plezier. Ik hoop de kids het plezier dat ik in zwemmen heb, door te geven tijdens de trainingen. Zwemmen is leuk, maar ook best moeilijk. Een geoefende zwemmer moet vaak trainen!

3. Wat voel je als je naar de Dordtse Havens kijkt?
Ik hou van de stad Dordrecht. Ik ben er geboren en getogen en wil ook niet weg uit Dordrecht. Wanneer ik door de havens loop of zwem, zie ik elke keer weer hoe mooi onze oude binnenstad is. Dordrecht heeft zo’n mooie en bewogen geschiedenis en dit zie je echt terug in het centrum en dus ook de havens. Hoe leuk is het dan om daarin te mogen te zwemmen en de havens vanuit het water al zwemmend te kunnen bekijken.

4. Wat is jouw reden om aan dit event mee te doen?
Het goede doel dat gekoppeld is aan de City Swim Fight Cancer. Hoe mooi is het dat ik met een hoop anderen zo’n mooie sport kan combineren met de inzet voor een goed doel en dat ook nog eens op zo’n mooie plek! 

Waarom is het voor kinderen (leeftijd 8-16 jaar) leuk om mee te doen?
Het is leuk om mee te doen, omdat zwemmen in de havens van Dordrecht heel anders is dan zwemmen in een zwembad. Ook is zwemmen in de havens heel anders dan zwemmen in bijvoorbeeld de Middellandse Zee of dat mooie blauwe meer op vakantiebestemming. Zwemmen in de Dordtse havens voor het goede doel is voor iedereen een uitdaging. Of je nou een geoefende zwemmer bent of een aantal jaar geleden je diploma A+B gehaald hebt. Iedereen is welkom om een rondje mee te zwemmen.

5. Welke (trainings) tip wil je deze kinderen meegeven?
Wat het meest belangrijk is, is dat je met veel plezier het water ingaat op 1 sept. Probeer voordat het zover is een beetje te oefenen met zwemmen, bijvoorbeeld tijdens de vakantie in het zwembad/de zee/het meer.

Wil je nog iets meegeven aan onze zwemmers?

Kom allemaal mee zwemmen of aanmoedigen 1 september in de mooiste havens van Nederland. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!